Pentru a rămâne în top pe piaţă, companiile trebuie să se adapteze noilor tendinţe în ceea ce priveşte viaţa salariaţilor atât în companie, cât şi în privat.
Anul 2022 vine, sau ar trebui să vină, cu o preocupare crescută a angajatorilor pentru starea de bine a salariaţilor, pentru a-i menţine concentraţi la locul de muncă. În acest sens, angajatorii trebuie să aibă în vedere oferirea de beneficii extrasalariale relative noi, diversificate şi adaptate nevoilor salariaţilor în această perioadă post pandemică.
Accentul pus pe sănătatea mentală a salariaţilor se concretizează în beneficii medicale din zona psihoterapiei, consilierii psihologice.
Acum, angajații cunosc avantajele muncii de la distanță și doresc să lucreze în acest sistem în acest an. Potrivit unui sondaj, 98% dintre lucrători doresc opțiunea de a lucra de la distanță pentru restul carierei lor. Deşi continuarea muncii de acasă este o tendinţă puternică, companiile par a se grabi să revină la modelul antepandemic, fapt ce va produce demotivare şi neimplicare din partea salariaţilor, munca de acasă devenind astfel unul dintre beneficiile nonsalariale competitive în piaţă.
Nevoia tot mai mare a salariaţilor de a petrece timp alături de familie sau realizând proiecte personale în afara locului de muncă, determină companiile să ofere acest beneficiu, concretizat în mai multe zile libere plătite sau creşterea numărului de zile de concediu de odihnă anual.
Facilitarea accesului la programe de dezvoltare profesională rămâne în continuare în topul beneficiilor extrasalariale şi în 2022.
Adaptarea la noile nevoi şi tendinţe este obligatorie pentru a putea lucra cu persoane implicate, dedicate şi performante.