Programe Consultanță

Oferim consultanta pe urmatoarele domenii:

Sisteme management

Avem si oferim experienta in implementarea si imbunatatirea sistemelor de management bazate pe standardele de calitate:
 • ISO 9001:2015,
 • IATF 16949:2016,
 • ISO 14001.
Asiguram sprijin complet in proiectarea sistemului de calitate si in instruirile asociate necesare (standardele de calitate, Core tools, 8D problem solving).

_________________________

Implementare Proiecte noi (NPI)

Asiguram suport (clientilor nostri sau furnizorilor lor) in implementarea proiectelor noi in industria auto - pregatirea documentatiei PPAP, Run@Rate si/sau coordonarea proiectului.
_____________________________________________________________________________________________________________

Calitate
Sprijinim imbunatatirea sistemului de management al calitatii prin realizarea auditurilor interne conform standardelor
 • 9001:2015,
 • IATF 16949:2016,
 • VDA 6.3:2016,
 • 14001:2015.
Implementam corect sau imbunatatim aplicarea intrumentelor calitatii - SPC, MSA, FMEA, APQP, Planul de Control si PPAP. Unde este nevoie, coordonam proiectele de imbunatatire derulate pe baza metodologiilor 8D, QRQC sau Six Sigma.
Unde este nevoie, asiguram si ingineri rezidenti la locatia clientului.
_____________________________________________________________________________________________________________

Management Interimar
Consultantii nostri pot asigura interimatul unor pozitii de management, pana clientii gasesc candidatii potriviti sau pana ii formeaza.
Acoperim astfel pozitii de management de varf si intermediar pentru:
 • Calitate
 • Productie
 • Supply Chain
 • Lean
 • Six Sigma
_________________________________________________________________________________________________

Furnizori
Produsele din ziua de astăzi, fie ele din industria componentelor auto, a bunurilor de consum sau altele, sunt de regulă contribuția unui întreg lanț de furnizori și a fabricantului final.
Din acest motiv, orice sincopă în livrările unui singur furnizor poate conduce la blocarea producției tuturor celorlalți, printr-o reacție în ... lanț.
Industria componentelor auto și-a creat o metodologie standardizată (PPAP - detalii aici) prin care să prevină apariția acestor surprize pentru produsele noi, totuși probleme apar. Probleme de tehnologie, lipsa întreținerii de prevenire (Întreținere Preventivă) inconsistența respectării procedurilor/instruirilor și mai nou – fluctuația de personal sunt doar cateva motive. De regulă, rezolvarea problemelor ar trebui abordată prin metodologii (Tehnici de rezolvare a problemelor, 8D Problem Solving, Six Sigma), necunoașterea acestora sau aplicarea incorectă conduce însă la lipsa eficacității.
Din aceste motive sunt foarte importante selectarea și dezvoltarea continuă a furnizorilor.
Auditarea inițială, periodică sau extraordinară a furnizorilor sunt cateva metode de prevenire sau asigurare că furnizorul continuă activitățile de îmbunătățire continuă.
Suportul nostru poate veni fie pentru o auditare/evaluare inițială a furnizorului său pe parcurs, atunci când este nevoie. Când este cazul putem completa cu sprijin pentru rezolvarea problemelor sau îmbunătățirea performanțelor de livrare (timp de livrare, calitate, volum). Dacă este cazul, putem contribui la implementarea conceptului Lean (Studiu de caz) sau la implementarea sistemului de calitate.
Dacă resursele necesare dezvoltării furnizorilor sunt depășite de disponibilitățile interne, nu ezitați să ne contactați!
_____________________________________________________________________________________________________________

Capacitate productie
Mai bine, mai repede, mai ieftin! De câte ori nu auzim asemenea cerințe?
Nu întâmplător sunt puse în această ordine: o calitate mai bună conduce la o eficiență mai bună - deci mai repede și în acest fel mai ieftin. Este modul în care Effective Flux abordează simptome ca: ore suplimentare, transporturi speciale, întârzieri în livrări, stocuri mari sau rate ridicate de defecte.
După caz, măsurăm performanțele, identificăm și eliminăm cauzele defectelor, optimizăm planificările, normăm și echilibrăm procesele (detalii aici), ne poziționăm ca și catalizator pentru abordări în echipe multi-departamentale. Suntem interesați ca, în paralel cu îmbunătățirea performanțelor, să transferăm know-how către echipele clientului.
Dacă vă confruntăți cu unele simptome de mai sus sau aveți furnizori cu aceste probleme și considerați că este oportun să căutați sprijin extern, nu ezitați să ne contactați!
Soluțiile vor fi personalizate și agreate împreună, efectele vor fi măsurabile.
_____________________________________________________________________________________________________________

Logistică
Indiferent de tipul de proces considerat, Logistica este o activitate suport care nu poate fi neglijată.
În activitățile din magazii, în procesele de producție sau în activitățile de transport, optimizarea a ceea ce numim Logistică este critică.
Presiunea din ce în ce mai mare înspre reducerea timpilor de livrare, creșterea diversității produselor și îmbunătățirea fluxului monetar inclusiv prin reducerea stocurilor, impune noi abordări în domeniu.
Standardizare, elemente de Lean, instruiri specifice (detalii aici) și în final optimizări și reduceri de costuri sunt cateva elemente cu care putem sprijini companiile interesate.
Pentru orice informații, nu ezitați să ne contactați!
_____________________________________________________________________________________________________________

Personal

Avem experiența necesară pentru a evalua competențele personalului, în special pentru calitatea, procesele și pozițiile de producție.
Pe baza evaluării, putem personaliza programele de formare și măsura eficacitatea lor.
_____________________________________________________________________________________________________________

Lean

Conceptul Lean își are rădăcinile în producția de automobile ale uzinelor FORD, la începutul secolului 20.
A fost preluat și dezvoltat apoi începând cu anii ’50 de către Toyota Motors, sub denumirea de Toyota Production System (TPS).
Denumirea de Lean a apărut menționată prima oară în cartea “The Machine that changed the world“.
Cartea publică rezultatele unui studiu efectuat de-a lungul mai multor ani de o echipă complexă de profesori universitari americani și practicieni cu experiență în producție. Studiul și-a propus determinarea celui mai bun sistem de producție existent pe plan mondial în anii ’80.
Desfășurat prin colaborarea cu peste 80 de companii din diverse industrii, preponderent automobile, studiul a dovedit, pe baza datelor ce analizau mai mulți indicatori, ca sub toate aspectele, sistemul de producție Toyota era cel mai competitiv.
Astfel, Toyota avea cel mai scurt timp de implementare a noilor modele, cel mai bun nivel de calitate, cea mai mare productivitate și ca urmare, o foarte bună profitabilitate. La baza acestui sistem performant de producție stau: respectul față de angajați, orientarea către clienți, identificarea risipei (ca opozant al valorii adăugate) și efortul susținut pentru eliminarea risipei prin îmbunătățire continuă.
În prezent, majoritatea firmelor din domeniul producției de automobile - vehicule și componente, au implementate sisteme de producție bazate pe conceptul TPS. În timp, ca urmare a modelului de succes al firmelor ce au implementat conceptul, au fost “virusate” și alte industrii: electronică, aeronautică, construcții de mașini, etc.
În România, prima companie de dimensiuni mari care a implementat conceptul Lean a fost DAEWOO Automobile Romania, în fabrica de la Craiova, începând cu 1996.
Lean (denumirea occidentală) sau TPS (Toyota Production System) este peste 50 de ani un concept ce a contribuit semnificativ la creșterea calității, reducerea costurilor, reducerea timpilor de livrare și nu în ultimă instanță, la creșterea implicării întregului personal în creșterea competitivității organizațiilor din întreaga lume.
Din păcate, atunci când este greșit înțeles sau se fortează implementarea doar de dragul de a pune o etichetă “noi suntem o companie Lean“, produce mai multe pierderi decât câștiguri.
În cei peste 20 de ani de când am fost implicați în implementarea Lean în diverse organizații, ca angajați sau consultanți externi, am văzut numeroase eșecuri fie în implementare, fie în menținerea sa.
Din acest motiv, acolo unde am condus implementarea, am început întotdeauna prin a ne asigura de angajamentul conducerii de vârf și prin a întelege situația actuală, nevoile și așteptările Clientului.
Deși nu ne hazardăm în promisiuni de procentaje de reduceri, fiecare program pe care îl derulăm este personalizat, beneficiile rezultate sunt măsurabile (și vizibile) iar impactul se reflectă și asupra motivării oamenilor implicați.
Dacă sunteți interesați să optimizați procesele, să creați un sistem eficace în organizație, inclusiv prin implementarea conceptului Lean, nu ezitați să ne contactați.

Ne gasiti la

Punct de lucru:
Bd. Decebal, nr. 18, ap. 2
310133 - Arad, jud. Arad, Romania
Telefon: +4 0357 805 456
E-mail: office@effectiveflux.com

Social

Ne puteti urmari pe:

Newsletter

Abonaţi-vă la Newsletter şi primiţi cele mai noi informaţii despre instruirile Effective Flux SRL.

Acest site nu colecteaza si nu stocheaza date cu caracter personal. Mai multe informatii aici.